Healthy hair during the summer

Beauty 5 comments

 

Zdravo! Nastavljamo sa otkrivanjem tajni lepe i duge kose. Da bi kosa bila lepa i duga, ona mora pre svega biti zdrava. Znam da sam po malo dosadna, jer vam ovo stalno ponavljam. Kosa je deo vas, zato je potrebno da je tretirate s velikom ljubavlju, nežno i redovno. Stavite se u ulogu muškarca na trenutak. 🙂

Znate da sam vam u prvom postu kada je u pitanju nega kose pisala malo više o svojoj kosi, tačnije predstavila.  Jedan detalj sam izostavila, a zašto je on bitan? Iz razloga, ako sam ja mogla nakon silnog farbanja i testiranja kako brendova, tako i boja, da imam dugu i zdravu kosu, mislim, zapravo tvrdim da možete i vi uz malo truda i kvalitetnih proizvoda. Ja sam pre tri godine imala mini val. Naravno, zbog dužine trajao je oko tri meseca i bio je rađen voćnim kiselinama. Moram da kažem, frizer je bio protiv toga. Ali, kako ja to uvek volim da kažem, moj novac je moja stvar. Naravno, i ako je rađen voćnim kiselinama moja kosa je nakon pa recimo četri meseca bila jako suva. Ja sam nakon par meseci uspela da povratim svoju kosu na staro, tačnije bila je čak u boljem stanju nego pre. Ulja su mi pomogla jako u tome i smanjila sam upotrebu fena.

 

 

Ovaj moj kratak uvod zapravo upućuje na to, da sam ja zaboravila na taj period i dobrobit samih ulja. Mislim da sam u tom periodu više nego ikada koristila ulja, kombinovala ulja i redovno držala “uljane” maske. Kada sam dobila Still-ov paket na testiranje, prvo sam se uhvatila za ulje. Vanilino ulje sam sada po prvi put probala. Tačnije, sve proizvode koje vidite na fotografijama, nosila sam i testirala na moru i dalje ih naravno koristim. Samo što sam šampon naravno morala da dokupim pošto se cela porodica “navukla” na Stillo-ve proizvode zajedno sa mnom.

Da krenemo od Vanilinog ulja. Samo ulje ima jak i intenzivan miris. Ja kao veliki ljubitelj vanile i samog mirisa nemam ništa protiv, šta više jako uživam u ovom mirisu. Ja sam dakle ovo ulje nosila sa sobom i koristila ga tri puta kao masku dok sam bila na moru a svakog dana sam ga nanosila na krajeve. Posebno kada krenem na plažu i nakon pranja kose.  Jako se fino ponaša i daje zaista sjaj i mekoću. Nije previše gusto, što se meni jako dopada. Kao masku držala sam oko pola sata, možda malo jače. Inače, moja preporuka jeste i duže da se drži. Prosto ne može da vam naškodi, samo može da dodatno nahrani vašu kosu i učini je “flafastom” i mekom na dodir. Meni inače krajevi svake godine u ovo vreme znaju biti suvlji nego obično, tako da sam ovog leta uspela to da izbegnem. Ovo ulje ću definitivno nastaviti da koristim, pa čak i u kombinaciji sa drugim uljima.

 

 

Što se tiče  STILL BIO KOLEKCIJE – MASLINA I BERGAMOT , od svih Bio kolekcija koje sam imala prilike da probam do sada, definitivno mi ova najviše prija. Zadatak ove kolekcije jeste da stimuliše rast i obnovi vlasi. Međutim, kao što svi vi već znate da ja već par meseci koristim samo Still-ove proizvode za kosu, moja kosa raste mnogo brže nego pre. Ja nisam nikada imala problem sa rastom, međutim baš primećujem razliku. “Bebi” kosa raste na sve strane. Pored šampona ova kolekcija sadrži takođe, balzam i masku. Prvo cela kolekcija predivno miriše, sadrži sto posto prirodne ekstrakte i ulja. Bez parabena i parafina. Što znači da je sto posto bezbedna za vašu kosu i samu kožu glave.

Ono što me je navelo da se zaljubim u ovu kolekciju, jeste njen glavni sastojak – MASLINA.

Ja sam ubeđena da znate koliko su masline zdrave, ali treba se ponekad podsetiti. Masline su jako bogate masnim kiselinama i antioksidantima koji neguju, hidriraju i štite. Ne treba zaboraviti ni vitamin E, koji dokazano štiti od UV zraka.

Što se tiče samog BERGAMOTA, podsetiću vas da ovo citrusno voće ima par jako bitnih osobina koje čine da ova kolekcija bude još bolja, zapravo MASLINA I BERGAMOT su idealan spoj. Bergamot ublažava iritaciju kože, što je jako bitno ukoliko ne podnosite agresivnu kozmetiku, kao ja na primer. Takođe, čisti masnu kožu i samim tim ne morate da brinete za kožu glavu, zato što zaista dubinski pere i otklanja nečistoću.

 

 

Što se maske i balzama tiče, ja sam oduvek više volela i koristila maske za kosu. Konkreno u ovom slučaju, jako su slične teksture, oba proizvoda rade dobar posao. Kosa je nakon upotrebe lepršava, lako se raščešlja i u određenoj meri daje kosi volumen. Iskreno, kada bih morala da biram definitivno mi se više dopada maska. Pre svega zato što su maske uvek bogatije od balzama. Bitan mi je osećaj posle sušenja kose, ne volim ono kada se osećam teško. Znate onaj osećaj kao da ste stavili tonu proizvoda na glavu, kako bi se raščešljali i sprečili da vam kosa leti na sve strane. To vam se sa ovim proizvodim neće dogoditi.

Međutim, ukoliko vam je potreban dodatni volum i imate problem da se vaša kosa previše slepi nakon sušenja, maska koju vidite u kesici i koja upravo služi za rešavanje ovih problema, jeste popularna FRUITY MASKA. Kažem popularna, zato što sam gomilu poruka dobila u DM, znam da ste bile jako zadovoljne ovom maskom. Ja ću vam se pridružiti, pa ću potvrditi i složiti se sa vama. Definitivno diže kosu iz korena. 🙂

 

 

Što se četke za kosu tiče, ova jeste namenjena mokroj kosi. U pitanje je STILL AQUA model. Četka sama po sebi nije “gusta”, zaista ne čupa i dobra je za češljanje polu suve kose. Ja vam ne preporučujem češljanje mokre kose, ni sama ne češljam nikada potpuno mokru kosu. Tako da, sačekajte da vam se kosa delimično osuši pa na češljanje. 🙂

 

Nadam se da vam se ovaj post dopao i pre svega da vam je koristio. Koji je vaš omiljeni STILL-ov proizvod ? Da li ste probali ovu Bio kolekciju ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author Tamara Životić

5 Comments

Leave a Reply