Healthy hair

 

Zdravo! Vreme je da vam predstavim novu turu Still-ovih proizvoda. Znam da me dosta vas prati već na Instagramu, samim tim ste pogledali moj story gde sam snimila paket i proizvode koji su se našli u njemu. Međutim, sada želim da vas malo više uputim, takođe Still ima dosta noviteta koje zaista morate da ispratite i probate!

Ja sam već u prethodnom postu vama predstavila na neki način svoju kosu ( ostaviću vam link na kraju posta, da se prisetite nekih detalja ). Glavna informacija je ta da se ja farbam već devet godina. Da sam dosta proizvoda kako za bojenje i generalno održavanje zdrave kose testirala.

Krenućemo od Still-ovog TEČNOG KRISTALA. Nisam do sada imala priliku da probam tečni kristal, uglavnom sam povremeno koristila silikonske kapi. Što se sastava i samog izgleda tiče tečni kristal podseća na silikonske kapi. Međutim, upotreba je drugačija. Naime, tečni kristal se nanosi isključivo na krajeve kose. Njegova uloga jeste upravo da zaštiti krajeve od svih mogućih štetnih uticaja i preparata koje masovno nanosimo na kosu prilikom stilizovanja, zato uvek podsećam umerenost je ključ u generalnoj nezi i pre svega zdravlju. Deluje tako što nakon nanošenja “zatvara” dlaku i na taj način je zapravo štiti. Ne sadrži parabene, veštačke boje i mirise. Zaista kada ga nanesete ne osećate nista, miris ne postoji. Moram priznati da sve manje volim previše parfemisane mazalice kako za telo, tako i samu kosu. Svaki proizvod koji bi eto bio malo vise parfemisan, nakon upotrebe ja bih dobila neku negativnu reakciju. Posebno ukoliko je u pitanju sredstvo za kosu. Ja sam ovaj proizvod koristila jednom do dva puta nedeljno, iz prostog razloga zato što sam testirala i silikonske kapi. Pa kako ne bih došlo do prezasićenja.  I da, krajevi su preporođeni. Topla preporuka da tečni kristal ponesete na odmor. More i slana voda i te kako znaju biti kobni za krajeve, posebno za devojke koje se farbaju.

 

 

Što se tiče SILIKONSKIH KAPImogu se naneti na celu kosu i ono u čemu su mi najviše pomogle jeste zapravo u lakšem raščešljavanju kose. Verujem da bi se ovaj proizvod jako dopao devojkama koje imaju talase ili definisane kovrdže, zato što bi umirile tršavost i elektricitet kose. Verujem, da niko od nas ne voli da je čupav. 🙂  Jako je malo proizvoda potrebno da lepo rasporedite između svojih dlanova i nežno nanesete na celu dužinu kose. Takođe, zatvaraju vrhove dlake i u funkciji su zaštite kao i tečni kristal ali meni su silikonske kapi za nijansu draže zbog mogućnosti da tretiraju celu dužinu kose i zbog neverovatnog sjaja i mekoće. Kosa je jednostavno predivna nakon njih.

 

 

Vreme je za Still-ovu novu Bio kolekciju sa ANTI-AGE EFEKTOM! Ja sam dobila predivnu MALINU I CRNO GROŽĐE. I ako sam rekla da mi u većini slučajeva ne prijaju parfemisani proizvodi, ovaj mi je jako prijajo. U prošlom postu sam vam prenela neko svoje iskustvo sa prirodnim šamponima i dalje ostajem pri svom stavu. Still-ova Bio kolekcija vam neće izazvati nikakve negativne reakcije ili isušiti kosu. Kod “običnih” prirodnih šampona moje iskustvo je takvo, da sam ja uvek nakon pranja morala dodatno da hidriram svoju kosu, da je pre svega omekšam kako bih se raščešljala bez kidanja i čupanja. Posebno me je obradovalo što je ova kolekcija sa anti-age efektom, iskreno nisam nikada koristila proizvde za kosu koji sadrže ovaj efekat. Međutim, ako negujemo svoje telo i borimo se protiv starosti svim silama, zašto bi borba za lepu i negovanu kosu bila manje važna. Cilj ove kolekcije jeste mladalačka vitalnost namenjena svim tipovima kose.

Zajedno sa šamponom koristim i masku, takođe iz iste kolekcije. Moram priznati, da uglavnom kada koristim maske za kosu, koristim ih kao zamenu za balzam. Tačnije, nanesem je na celu dužinu kose, izbegavam koren i nakon par minuta isperem. Kosa bude dodatno hidrirana i sjajna. Stvarno je milina češljati se posle ovog spoja. Iskoristite toplo vreme i odmorite kosu od fena i ostalih pomagala. Pustite vašu kosu da “prodiše”, zaslužila je.

 

 

 

Sada želim da malo više nego inače posvetimo pažnju četkama za kosu. Ja sam u ovom paketu dobila ovu kako je jedna moja prijateljica sa Instagrama rekla “futurističku” SILVER EGG ČETKU. Zaista jeste futuristička i jako je zabavno češljati se sa njom. Razlog zašto sam slikala prethodnu četku koju sam dobila i jednu svoju četku od pre par godina, koja je takođe Still-ova. Zato što želim da vam napravim paralelu između njih i objasnim zašto je futuristička EGG četka bolja u svakom smislu. Da se razumemo odmah na početku, obe četke koje vidite pored EGG su jako kvalitetne i NE ČUPAJU. Međutim, za našu kosu želimo najbolji mogući izbor. Prednost ove četke je upravo u dizajnu, dizajnirana je tako da vrlo lako možete da rasporedite na primer masku za kosu ravnomerno na celu dužinu. Sadrži četri vrste iglica koje vam pomažu u tome. Posle pranja kose, možete bezbedno da se očešljate bez brige da ćete svoju kosu oštetiti čupanjem. Takođe, jako se lako održava. Upravo zbog svoj plastičnog “jastučeta” koji predstavlja postolje iglicama. Znam da većina zaboravlja na higijenu kada su u pitanju četke za kosu, ali verujte mi to je pa skoro najbitniji detalj i tu je zapravo njena prednost u odnosu na ostale koje vidite. Jastuče se jako brzo osuši i spremna je za ponovnu upotrebu. Četke sa pamučnim jastučetom je malo teže održavati i potrebno je duže vreme za sušenje.

 

 

Za kraj ovog posta STILL FRUITY COLOR farba. Radi se o jednoj jako blagoj pa slobodno mogu reći kraljevskoj formuli za bojenje kose. Formula bogata voćnim ekstraktima. Bez amonijaka je i boji kosu “TON U TON”. Što znači da ova bojilica ne može da PROSVETLI već postojeću nijansu. Jako mi se dopada prijatan miris i to što ne izaziva neprijatan osećaj prilikom držanja same farbe, dešavalo mi se da me određene farbe peckaju ili čak svrbe. Imam jako osetljivo teme, tako da je ova farba idealna za mene. I pored svoje prirodne formule kažu da idealno pokriva sede.  Nakon ove farbe plus upotrebom voćne maske koju dobijate na poklon, kosa je lepršava i mekana. Uz zagarantovan volumen i sjaj. Preti da postane moja omiljena bojilica i oduzme prvo mesto koje zauzima Still-ov color šampon koji ste videli u prošlom postu.

 

Nadam se da ste uživali čitajući ovaj post i da ćete pronaći idealan proizvod za sebe! Obavezno testirajte i pišite mi utiske! Still takođe pored ANTI-AGE kolekcije ima još noviteta, pa bacite pogled!

 

 

Prvi post o nezi kose – http://tamarazivotic.com/2018/04/hair-care/

 

Author Tamara Životić

7 Comments

Leave a Reply