Hair care

 

Pozdrav! Danas malo drugačiji post nego inače. Odlučila sam da vam predstavim ili zapravo otkrijem deo svoje nege kada je u pitanju kosa. Vrlo često je hvalite i vrlo često me pitate koje farbe za kosu koristim, koja ulja i slično.

Prvo ću vam otkriti par činjenica. Ja sam vrlo rano počela da se farbam, pubertet je radio svoje i niko nije mogao pa čak ni roditelji da me ubede u suprotno. Nikada nisam volela svoju prirodnu boju kose, to se nije promenilo ni danas. Prve pramenove sam izvukla sa svojih 14 godina, celu kosu sam ofarbala jako brzo nakon toga. Budući da ja u maju punim 23 godine, to vam je 9 godina iskustva u farbanju, održavanju i generalno intenzivnoj nezi kose. Ja sam poznata po tome da nikada nisam imala problem “spaljene”, suve ili kose bez sjaja. Moja kosa je jako mekana i lepa na dodir i jako puno ljubavi je uloženo u procesu njenog puštanja pa i sada održavanja.

Što se proizvoda za kosu tiče posebno u domenu farbi, probala sam dosta toga ali bih se uvek vraćala moćnoj Still-ovoj farbi ili bolje rečeno farbama. Definitivno ga mogu proglasiti svojim brojem jedan kada su u pitanju farbe za kosu, pa čak i šampon koji sam imala prilike da testiram po prvi put ovaj mesec za vas.

 

 

Pa da krenemo od Bio šampona, najviše mi se dopao njegov sastav. Glavni sastojci su lavanda i kantarion, bez parabena je što je dodatni plus. Takođe, njegova glavna uloga jeste u sprečavanju isušivanja kose. Ovo je jako bitno za sve devojke koje imaju problem sa suvom i oštećenom kosom, ali posebno za nas koje se farbamo.

Inače, obožavam šampone na prirodnoj bazi. Međutim, moram da priznam da veliki broj šampona koje sam probala pre ovog su na neki način pa bili previše prirodni. Posle svakog bi dodatno morala da hidriram kosu tj nakon njih bi imala slamu na glavi, pak sa druge strane šamponi koji su bili sve samo ne prirodni pokazali su se kao izrazito agresivni prema mojoj koži glave i naravno rezultat bi uvek bio isti, pert i masno teme. Zapravo bilo mi je potrebno nešto što ja zovem “zlatna sredina”. Šampon koji ne sadrži u toj meri hemikalije ali da opet nije samo voda u boji. Nakon ovog šampona, kosa je čista bez osećaja težine i bez peruti.

 

 

Sada da vam predstavim nešto što će vašu kosu učiniti zlatnom! U svakom smislu te reči! Ja sam se upoznala sa ovim POPART biljnim kolor šamponom pre nekog određenog vremena i to je zaista bila ljubav na prvi pogled. Sadrži čak sedam biljnih ulja i ekstrakta! Sadrži zapravo sve ono što je potrebno za lepu, dugu i pre svega zdravu kosu! Najbolji sastojci u njemu jesu definitivno ricinusovo, kantarionovo i čičkovo ulje. Svi mi znamo i upućeni smo u moć i snagu ricinusa! Moj vam je savet da uvek birate pakovanja ili jednostavno kupite ricinusovo ulje i primenite ga kao masku, vaša kosa će vam biti i više nego zahvalna. Kantarion je moćno oružije protiv peruti, deluje kao antiseptik i podstiče rast! Ovo ulje je jako efikasno kada su u pitanju upalni procesi. Ne znam za vas, ali perut je meni zaista bila velika neprijatnost. Pored svraba, moja kosa se duplo brže mastila. Tako da, slobodno mogu reći sa punim pravom da ovaj kolor šampon, pored prelepe i intezivne boje takođe i na naki način leči vašu kožu glave. Ja uvek držim 30 minuta, međutim ukoliko imate dosta sedih vlasi možete držati 40 minuta.

 

 

Međutim, ovog meseca se ipak nisam ofarbala svojim omiljenim kolor šamponom. Probala sam po prvi put POPART GLOSS COLOR farbu koja nam obećava boju sa dodatnim sjajem! Uz ovu farbu se dobija i serum koji takođe služi da dodatno pojača i fiksira boju! Farba sadrži ulje argana i makadamije koji hrane i neguju kosu tokom samog procesa farbanja. Moji utisci su da se radi o “jačoj” farbi za kosu. Odnosno pravo je rešenje za sve osobe koje imaju problem sa prekrivanjem sedih vlasi, za nijansu je agresivnija od kolor šampona. To se najbolje primeti po samoj boji kojoj je bilo potrebno malo više vremena da se opere sa kože glave. Međutim, boja i sjaj su zaista fanstastični! Takođe, sam serum isto radi na tome da pojača i dodatno istakne boju! Nakon njega, kosa je jako mekana i vrlo lako se oblikuje. Glavna funkcija seruma jeste upravo da efekat bojenja postane dugoročan. Jednostavno da se izbegne ispiranje boje! Tako da ću ja, sigurno premašiti svoj rok za farbanje. Znam mnogo primera gde devojke nisu bile zadovoljne bojom i pre svega svojim pigmentom. Tako da je ova farba prava stvar za takvu vrstu problema.

Želim da vam skrenem pažnju i na divne četke za kosu koju poseduje Still! Ja sam se prijatno iznenadila sa ovom, kvalitet je odličan i nema onog neprijatnog osećaja čupanja. Poznat vam je dobro taj osećaj, sigurna sam. Što bih ja rekla, kao da se češljam “ekserima”, sa ovom četkom nećete imati takav osećaj. Odlična je.

 

Nadam se da vam se ovaj post dopao i da ste uživali! Da li ste probali nešto od Still-ovih proizvoda i koji su vam omiljeni? 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Author Tamara Životić

18 Comments

Leave a Reply